Zorg
Wonen
Het is fijn om zelfstandig te wonen. Dan kun je leven zoals jij het wil. Sjaloom Zorg heeft woningen en appartementen met verschillende soorten woonbegeleiding. Van 24 uur per dag tot een paar keer per week. Samen met jou kijken we wat bij je past. En welke hulp je nodig hebt. Als je wil, kun je met de andere bewoners leuke dingen doen. Wij zorgen dat jij je thuis voelt in je eigen veilige en vertrouwde omgeving.

Werken

Je wordt gelukkig als je overdag iets doet waar je goed in bent. Van werken tot knutselen, als je maar lekker bezig bent met jouw talenten!
Sjaloom Zorg biedt dagbesteding aan die past bij jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld werken in de natuur of in de horeca. We hebben ook winkels en werkplaatsen. Er komen steeds nieuwe projecten bij. Weet je nog niet goed wat je leuk vindt om te doen? Geen probleem. Je kunt ook eerst een poosje snuffelen op verschillende locaties.
We werken ook samen met ondernemers waar je werkervaring kan opdoen. Je krijgt een begeleider om je te ondersteunen en het vak te leren. Samen vinden we een plek die bij jou past.
Aanmelden voor werk kan bij een van onze regiomanagers:
Voor Zeeland: Arianne Ligtendag 06-57223580
Voor Goeree-Overflakkee: Corrie de Boed, 06-57227725
Of mail: info@sjaloomzorg.nl
Begeleiding
aan huis
Woon je bij je ouders of huur je zelfstandig een woning? Ook dan kun je wel eens moeite hebben met dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld bij het op tijd betalen van je rekeningen. Of om een afspraak te maken bij de tandarts. Soms kun je het lastig vinden om vrienden te maken. Sjaloom Zorg kan je daarbij ondersteunen. We geven je advies. Dat noemen we ambulante zorg. De ambulant begeleider komt bij jou thuis langs. Samen stellen jullie een plan op. De begeleider helpt je om het plan uit te voeren.


Vergoedingen
Voor ondersteuning door Sjaloom Zorg heb je een zorgindicatie nodig. Die wordt toegewezen door het zorgkantoor in jouw regio. Je maakt dan gebruik van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Voor de zorg van Sjaloom Zorg betaal je alleen een eigen bijdrage. Aanvullende diensten zoals maaltijden of de was van kleding betaal je in veel gevallen zelf. Om zorg te ontvangen kun je ook een beschikking krijgen van de gemeente. Dit heet de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je kunt een Wmo-beschikking aanvragen bij je eigen gemeente.